Hűtés- és klímatechnika – hűtéstechnika, szellőzéstechnika és ipari hűtőberendezések

A hűtés- és klímatechnika feladata egy helyiség hőmérsékletének, páratartalmának és levegőminőségének a kívánt értékekre történő beszabályozása – függetlenül környezeti feltételek ingadozásától, amelyeket a szomszédos helyiségek vagy a külső levegő által okoznak.

A Colt International az ehhez szükséges rendszereket kínálja a klímatechnika, hűtéstechnika, szellőzéstechnika és ipari hűtőberendezések területén.

A hűtés- és klímatechnika / szellőzéstechnika előnyei

Hűtéstechnika, szellőzéstechnika és ipari hűtőberendezések

  • előnyös környezeti hőmérsékletek
  • általános jó közérzet
  • produktív klímafeltételek
  • meghatározott páratartalom
  • igény szerinti hűtés
  • magas minőségű kibocsátás
  • kevesebb gyártási selejt
  • több profit

Hűtéstechnika, szellőzéstechnika és ipari hűtőberendezések

A legfontosabb környezeti tényezők a helyiség levegőjének hőmérséklete, a levegő páratartalma, a levegő sebessége, a levegő minősége és a napsütés vagy a termelési folyamatok által okozott hősugárzás. A hűtéstechnikát és a szellőzéstechnikát magukban foglaló klímatechnikai termékeinkkel olyan klímát alakítunk ki a helyiségekben, amely ezeket az elemeket egymással homogén egyensúlyba hozza, ez pedig az emberi jó közérzet és teljesítőképesség előfeltétele.

Annak eldöntéséhez, hogy mely szellőzés- és klímatechnikai intézkedések a leghatékonyabbak az Ön egyedi, előnyös helyiségklímájának kialakításához, a Colt átfogó szerviz-, tanácsadási és tervezési szolgáltatást kínál.

CoolStream – Természetes hűtőrendszer és szellőzőrendszer

Ipari hűtőberendezések – hűtéstechnika és klímatechnika hővisszanyeréssel

Ha a klímával szemben kényes követelmények állnak fenn, pl. egyterű irodákban és ipari hűtőberendezések esetén, a Colt hűtés- és klímatechnikai profiként előszeretettel ajánlja a hűtő- és fűtőrendszereket. Egy ipari gyártóüzemben a legtöbbször elegendő a szellőzéstechnika alkalmazása természetes, illetve gépi szellőző berendezés segítségével, nagy teljesítményű meleglevegős fűtéssel és adiabatikus hűtéssel kombinálva.

Amennyiben kizárólag egyes gyártósorok vagy kisebb csarnokok felmelegítése a cél, ahol a teljes épületet átfogó fűtés nem szükséges vagy jelentős mértékben korlátozottan használható, megfelelően elhelyezett Colt hősugárzó rendszereket lehet alkalmazni, részben keringető ventilátorokkal összekapcsolva.

A Colt ipari hűtőberendezések hővisszanyerő hűtéstechnikai és szellőzéstechnikai berendezésekkel is kombinálhatók.
Így optimális klímafeltételek és energiatakarékos csarnokfűtés érhetők el az intenzív hőtermelésű üzemekben.