Felülvilágító rendszerek – bevilágító sávok, sávfelülvilágítók és felülvilágító kupolák

Sávfelülvilágítók, felülvilágító kupolák és piramis alakú felülvilágítók, mint felülvilágító rendszerek

A bevilágítástechnikai szakipari munkák, azaz felülvilágító rendszerek, mint a felülvilágító kupolák, sávfelülvilágítók és piramis alakú felülvilágítók a tágabb látókörű építészek és tervezők számára az építési koncepció elválaszthatatlan alkotóelemei.

A felülvilágító rendszerek természetes fénnyel töltik meg a belső teret

Szereti a nagyszabású építészetet – a sávfelülvilágítókból és felülvilágító kupolákból álló felülvilágító rendszereket, a természetes fénnyel elárasztott tereket, amelyek színpompás és barátságosan világos környezetet teremtenek.

A bevilágítástechnika manapság egyet jelent az esztétikus szakipari munkatervezéssel. A Colt felülvilágító rendszerek, az építészeti környezethez színben hozzáigazított keretszerkezettel, valamint az átlátszó vagy opál színű üveg-, illetve műanyag elemekkel, bármilyen megoldást lehetővé tesznek.

A Colt bevilágítástechnika világszerte számos épületen megtalálható. Előnyei: egészséges fényviszonyok, egyedi építészeti és energiatakarékos megoldások a mesterséges megvilágítás messzemenő megszüntetésével.

Cosmotron rugalmas bevilágító sávrendszer a tetőn


A Cosmotron felülvilágító rendszer egyenletes megvilágítást biztosít

Költségcsökkentés a Colt felülvilágító rendszerekkel

A Colt felülvilágító rendszerek mindegyikébe, mint például a Colt piramis alakú felülvilágítóiba, probléma nélkül beépíthetők természetes és gépi szellőző berendezések, valamint fűtő vagy füst- és hőelszívó egységek. Ez kevesebb tetőáttörést, kisebb szerelési ráfordítás és alacsonyabb költséget jelent.

Ezen felül lehetőség van az árnyékoló lamellákkal való kombinálásra a fény irányításához, valamint a túlzott napfény és a vakító hatás elleni védelem céljából.

Sávfelülvilágítók és árnyékoló lamellák kombinációja

A természetes felülvilágító rendszerek projekttervezésekor nagy kihívást jelent azonban a természetes és a mesterséges fény finomhangolása. Az évszaktól és a napszaktól függetlenül soha nem fordulhat elő hőtágulás és zavaró vakító hatás. Ezért kombinálja a Colt a sávfelülvilágítókat, felülvilágító kupolákat és piramis alakú felülvilágítókat gyakran szintén a Colt-tól származó, kívülre elhelyezett árnyékoló lamellákkal.

Referenciák