Megelőző tűzvédelem: Tűzvédelmi berendezések – füstelszívó berendezések – füst- és hőelszívó berendezések

Felelősség a megelőző tűzvédelem és a füstelszívó berendezések alkalmazásakor

A parkolóházak füstelvezetése speciális tervezőmunkát igényel. A Colt Jetstream és Cyclone szellőztető rendszer tökéletesen alkalmas az ilyen feladatokra. A mélygarázsokban és parkolóházakban alkalmazott rendszereknek kettős szerepük van. Egyrészt a füst kezelése, másrészt a szénmonoxid szint csökkentése. A Colt személyre szabott megoldásokat kínál különböző épülettípusok esetén is. Legyen szó apartman jellegű épületről, bevásárlóközpontról, raktárról, gyárról vagy egyedül álló épületről.

Mindegyik Colt füstelvezető terméket tesztelték és azok megfeleltek a legújabb tűzvédelmi előírásoknak.

Teljes műszaki koncepció a tűzvédelem terén

Az épületek tervezői és használói minden esetben kollektív felelősséggel tartoznak a megelőző tűzvédelem, a füstelszívó berendezések és a füstgázok elszívása terén. Ha az emberi élet biztonságáról, az anyagi értékek megóvásáról vagy a környezetvédelemről van szó, a Colt International az Ön vezető partnere az épületgépészetben.

Teljes műszaki koncepció a tűzvédelem terén

Építészek, szakmérnökök és építtetők részére teljes műszaki koncepciókat kínálunk az építési és megelőző tűzvédelem területén, a tanácsadástól a tűzvédelmi berendezések tervezésén, telepítésén és üzembe helyezésén keresztül, a szerviz- és karbantartási szolgáltatásokig.

Füstelszívó berendezések és füstgátló rendszerek

A Colt semmit sem bíz a véletlenre, és számítógéppel támogatott számítások alapján építi ki nagy precizitással a füstelszívó berendezéseket, a füst- és hőelszívó berendezéseket és a füstgátló rendszereket. Így olyan tűzvédelmi berendezést alakít ki, amely tökéletesen illeszkedik az épület egyedi tulajdonságaihoz. A nemzetközi tűzvédelmi kutató intézetekkel együttműködve elvégzett számos tűzteszt egyértelmű eredményeket mutat.

 

A megelőző tűzvédelem előnyei

  • füst- és égési gázok közvetlen elvezetése
  • a füst korlátozása és összegyűjtése
  • füstmentes zóna kialakítása
  • az épület azonnali kiürítése
  • a tűzfészek gyors felismerése
  • tűz-átcsapás késleltetése
  • tűzkárok és járulékos károk minimalizálása

Tapasztalat a füstelszívó berendezések fejlesztésében

Sokéves tapasztalatai alapján a Colt az ötvenes évek óta fejleszti a füstelszívó berendezések technológiáját. Ez ma már hozzátartozik minden nagyobb építési projekthez és a vonatkozó DIN irányelvek alapját képzi.

A tűzvédelmi berendezések (füstelszívó berendezések és füst- és hőelszívó berendezések) telepítését a Colt összehangolja a teljes épületfelügyelettel. Tűzvédelmi rendszerek az Ön épületéhez.