Hírek

2022. szeptember

A hazai piac meghatározó szereplőjeként gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat nyújtó cégünk 14 év után Autent Solutions Kft. néven folytatja tevékenységét.

2022. szeptember

Dinamikusan fejlődő irodai műszaki csapatunk az erősítésére keresünk ajánlatadó mérnöki pozícióba műszaki, lehetőleg felsőfokú végzettséggel rendelkező (épületgépész, energetikus), angolul beszélő munkatársat!

2022. július

Az építőipar legrégebbi, 23 éve létező jótékonysági összefogásán 16 támogatottnak jutott a több mint 17 millió forint felajánlásból.

2022. június

Piaci működésünk optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében, a 2019-ben, a Colt Hungária tulajdonosi körébe került Autent Hugária Kft-be szervezzük át a karbantartási és javítási szolgáltatásokat.

2022. április

A Colt Hungária Kft. működésében hosszú évek óta fontos szerep jut a gyermekekhez kötődő jótékonysági projekteknek. A cég és vezetője számára a felelős gondolkodás egyik pillére, hogy a jövő nemzedékébe „fektet”.

2022. március

Fókuszban a biztonságtechnika és a tűzvédelem

Március 30-31-én IV. SecuriForum a Lurdy Házban

2022. március

2022-ben ismét teszünk róla, hogy a Magyarországon működő gyermekintézmények is megtapasztalhassák, milyen pozitív hatásai vannak a fentről jövő fénynek egy-egy sűrű napon.

2021. december

A Heim Pál Kórház rendszeres támogatása mellett a Colt évek óta 800 000 forint beépítési munkálatokra felhasználható készpénzzel segíti a Várépítő pályázóit, de saját termékeinkből is szívesen adományozunk.

2021. szeptember

A közösségi oldalunkon zajlott közönségszavazásban 600 000 forintot nyerhettek el a Várépítő korábbi pályázó gyermekintézményei.

2021. augusztus

Kövesse a Colt Facebook-oldalát, és szavazzon, mely intézményeké legyen a 600.000 forint értékű támogatás.

2021. július

A COLT Hungária Kft. 2016 óta együttműködője a Várépítő pályázatnak, amely hagyomány 2021-ben is folytatódott. Idén 2.3 millió forint értékű felajánlásával a pályázat egyik legjelentősebb támogatója.

2021. július

Lezárult nyereményjátékunk a Colt Facebook-oldalán, amiben játékos formában igyekeztünk elmondani, hogy számunkra mit is jelent az, hogy a Colt környezet, jobb közérzet.

2021. június

A tűzgátló mobil függönyszerkezetek többcélú felhasználást tesznek lehetővé. A kompakt modulrendszer kis méreteinek köszönhetően a legkisebb helyiségekben is maximális védelem mellett, számtalan beépítési lehetőséget biztosít.

2021. április

Milyen hőmérséklet lenne az optimális?
Mi lenne az ideális páratartalom?

Így készül a Colt megoldás a jobb közérzetért!

2021. április

Nyereményjáték!
Mit jelent a Colt környezet, jobb közérzet? Mi most játékos formában szeretnénk elmondani, hogy számunkra mit is jelent az, hogy a Colt környezet, jobb közérzet. Kövessék a június végéig tartó játékunkat a Facebook-oldalunkon!

2021. április

Több mint 1,6 millió forint értékű felajánlással a COLT Hungária Kft. 2021-ben is a Várépítő Pályázat felajánlói között szerepel.

2021. február

A Colt harmadik éve a Magyar Tűzvédelmi Szövetség (TSZVSZ) aranyfokozatú támogatói partnere.

2020. december

Kinek és mit jelenthet mindez a gyakorlatban?

2020. november

A szellőztető rendszerek hatékonyan hozzájárulhatnak a kockázatok minimalizálásához, és ez lehet az egyik legfontosabb elsődleges megelőző intézkedés.

2020. október

A nagy gyárakban, az anyagok feldolgozásakor általában magas hőmérsékletek keletkeznek, amelyek kihívást jelentenek az emberek és a gépek számára.

2020. szeptember

Az épületek tervezési folyamatát gyorsító, digitális modellek segítségével szimulálást lehetővé tévő Building Information Modeling (BIM) eszköztára már magyarul is megtalálható a Colt Hungária Kft. kínálatában.

2020. augusztus

A gyermekintézményeket építőanyaggal, a kivitelezést pedig készpénzzel támogató Várépítő pályázathoz évről-évre csatlakozik a Colt Hungária Kft. Nézzük most meg, hogyan újultak meg a 2019-es év nyertes intézményei!

2020. július

A környezetvédelem mellett a kiadások minimalizálásában is nagy segítséget nyújtanak az energiatakarékos megoldások – különösen igaz ez ipari csarnokok esetén.  Cégcsoportunk, a COLT kínálata éppen ezt a szellemiséget, azaz a környezetterhelés és pazarlás visszaszorítását tartja szem előtt.

2020. június

Évről-évre csatlakozik a gyermekintézményeket és műemlékeket építőanyaggal segítő Várépítő pályázathoz a Colt Hungária Kft. Idén négy gyermekintézménynek jutott a felajánlott 600.000 forintból.

2020. május

Egy családi háznál a természetes levegő bejuttatására az egészséges légcsere érdekében a legegyszerűbb módszer a szellőztetés: csak ki kell nyitni az ablakot. De mi a helyzet az olyan ipari csarnokokkal, ahol hőtermeléssel is járó tevékenység folyik?

2020. április

COLT Hungária Kft. és karbantartó cége, az Autent Hungária Kft. nagy lépést tettek a fenntarthatóság felé, amikor átálltak az elektronikus nyilvántartásokra és a digitális naplózásra a projektek utánkövetése és a beépített berendezések karbantartása során.

2020. április

A COLT Hungária Kft. idén 1,6 millió forint értékű felajánlással állt be a Várépítő Pályázat jelentette, nemes célokat támogató építőipari összefogás mögé.

2020. február

Szűk egy évszázad alatt a világ biztonságosabb hely lett – ehhez pedig az 1931-ben Angliában alakult COLT cég is hozzájárult a maga módján. Bombatalálatoknak, épülettüzeknek vette elejét innovációival, mérföldköveket fektetve le a tűzvédelem területén.

2020. január

Januárban nemcsak a szakmai teendőket érdemes megtervezni, hanem a tudásbővítés lehetőségeit is. Ehhez szeretnénk támpontokat nyújtani azok számára, akik az épületgépészet korszerű megoldásairól szeretnének hiteles információkat kapni.

2019. november

A megelőző tűzvédelmi berendezéseket a beruházók többsége szükséges rossznak tartja, ami a büdzsét „indokolatlanul” megdobja. De vajon kizárja-e a költséghatékonyság az épület biztonságos üzemeltetését?

2019.  október

2019. november 4-5-én Balatonalmádiban rendezik meg a  változó szabályozásra fókuszáló Országos Tűzvédelmi Konferenciát, melyen a Colt Hungária kiállítóként lesz jelen.

2019.  október

Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. ügyvezető igazgatója „Egyszerűen, ugyanakkor energiahatékonyan” címmel tart előadást október 17-én Miskolcon a BME és az ÉMSZ közös konferenciáján.

2019.  október

Az október 15-én 8.30-16.30 óráig a Lurdy Ház emeleti konferencia- és kiállítóterében rendezett rangos eseményen a COLT kiállítóként lesz jelen.

2019.  augusztus

Ősszel is adódik alkalom a korszerű épületgépészet iránt érdeklődők számára, hogy megismerkedjenek a Colt innovatív megoldásaival.

2019.  július

Immár a népszerű videómegosztón is találkozhat a Colt Hungária komplex épületgépészeti, műszaki rendszereivel.

2019.  június

Idén 600.000 Ft készpénzfelajánlással segítette a társadalmi hasznú kezdeményezés céljait a Colt Hungária Kft: a támogatás a Várépítő Pályázat révén öt gyermekintézményhez jutott el.

2019.  május

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az intézménynek a cég a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül immár majdnem egy évtizede mecénása.

2019.  április

Május 2-ig tölthetik fel gyermekintézmények és műemlékek kezelői a Várépítő pályázat online felületére építőanyag igényléseiket – többek között a Colt Hungária Kft. által felajánlott tetőtérbevilágító rendszerre is eddig lehet pályázni!

2019.  április

Csordás Zoltán ügyvezető igazgató az Alaprajz Tervezői Napok március 12-i alkalmán Lapos-és zöldtetők, csarnokszerezetek – Hasznosított lapostetők témához kapcsolódóan tartott előadást, melyben a Colt korszerű hő- és füstelvezetési megoldásait mutatta be. A prezentáció a honlapról letölthető!

2019  március

Idén is a Várépítő pályázat felajánlói között szerepel a Colt Hungária Kft. A vállalat a tavalyihoz hasonló módon egymillió forint értékű bevilágító rendszert tesz megpályázhatóvá, emellett a kivitelezéshez 600.000 Ft nyereményösszeget is felajánl a pályázaton induló, épületfelújítást tervező gyermekintézmények, valamint műemlékek képviselői számára.

2019  február

A változatos tematikával futó konferenciák, és továbbképzések előadásai között idén is több alkalommal kerülnek terítékre a Colt korszerű és gazdaságos műszaki megoldásai Csordás Zoltán ügyvezető igazgató tolmácsolásában. Aki a tavaszi alkalmakról lemarad, annak pedig ajánljuk az őszre tervezett témákat.

2018  december

December 18-án kerül árverésre az az FC Barcelona által dedikált futballmez, amit, a Colt Hungária Kft. jótékonysági célból vásárolt meg.

2018  november

Egy termelő üzem számára is ugyanolyan fontos, hogy kellemes legyen a környezet és jobb legyen a közérzet.

2018  november

A cég 2008 áprilisában lépett be a magyar piacra, azóta a legkorszerűbb szellőzőrendszereivel biztosítja az egészséges, kényelmes és biztonságos környezetet mind ipari, mind kereskedelmi épületekben.

2018  október

Csordás Zoltán a Colt ügyvezető igazgatója is előadást tart a 10.25-i Metszet Építész Tervezői Napon. Az előadás a rendezvénysorozat délelőtti szekciójában kapott helyett Értéknövelés – üzemeltetési költségcsökkentés- címmel. 

2018  október

Közeledünk 2020-hoz, közeledünk ahhoz, hogy „kötelező” jelleggel „0” energiás, vagy ha lehet, akkor már csak aktív házakat, épületeket építsünk. Ne tűnjön eretnekségnek, de nagyban elősegítheti ezt a folyamatot, ha visszatérünk egy kicsit a gyökereinkhez.

2018  október

A hő-, és füstelvezetést még ma is sokan emlegetik úgy, mint a jogszabályok által megkövetelt szükséges rosszat.

2018  augusztus

Idén három alkalommal találkozhattak az érdeklődők Csordás Zoltán, a Colt ügyvezető igazgatója tolmácsolásában a cég műszaki megoldásaival a változatos tematikával futó idei Építész Tevezői Napokon.

2018  június

2018-as Várépítő Pályázat: tetőbevilágítót és pénzadományt is felajánlott a Colt Hungária Kft.

2018  április

Idén is indul Várépítő pályázat, ahol a Colt ismét hozzájárul a gyermekintézmények épület fejlesztéséhez.

2018  március

Költséghatékony és sokoldalú pneumatikus rendszer a hő- és füstelvezetés megoldásához.

2018  március

A felülvilágítók beépítéséről és azok buktatóiról tart előadást a márciusi konferencián a Colt képviselője.

2018  február

Átadásra került az a készülék, melyet a Colt Hungária Kft. 1,5 millió forintos támogatásából vásárolt az intézmény.

2017  október

Hol lehet a határvonal? Meddig beszélünk építészetről és mikortól beszélünk épületgépészeti megoldásokról?

2017  szeptember

Regisztráljon: ez a tűzvédelmi- és elek-tronikus biztonságtechnikai szakterület idei legnagyobb hazai szakmai eseménye.

2017  augusztus

Ősszel 3 szakmai rendezvényen is találkozhatnak a Colt Hungária Kft. előadásaival, reméljünk Ön is ott lesz!

2017 július

… ami a Colt megoldását különlegessé teszi az, hogy az ügyfeleink BIM modelleket készíthetnek magunknak …

2017 június

A Frisomat szakmai napján ezzel a címmel tartottunk előadást az ipari csarnokok szellőzési és tűzvédelmi kérdéseiről.

2017 június

A Colt Hungáriának köszönhetően duplájára nőtt a kivitelezésre fordítható készpénz, összesen 700 000 Ft értékben.

2017 május

Az ünnepélyes díjátadó ünnepség 2017. június 13-án délelőtt 9.30 órakor lesz a Budaörsi Városháza dísztermében.

2017 április

” … a Colt adiabatikus hűtési és szellőztetési rendszerei, melyek rugalmasan alkalmazkodnak az épület…”

2017 április

Várépítő pályázat 2017: indul a pályázatok feltöltése, a termékigénylő űrlapok már elérhetőek online!

2017 március

A szakmai programon Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője tart előadást az adiabatikus hűtésről.

2017 március

Fontos, hogy épületgépészetileg átgondolt megoldásokat adjunk, és  ener-getikailag is megfelelőek legyenek.

2017 március

Költségcsökkentés a hő- és füstelvezető rendszereknél, ezzel a témával színesíti a Colt ügyvezetője a konferenciát.

2017 március

Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást az energetikailag átgondolt rendszerekről.

2017 március

A Colt is a felajánlók között van 1 millió Ft értékű tetőbevilágítóval és a kivitelezésre fordítható 600 000 forinttal.

2016 június

A Colt Hungária Kft. több mint fél millió Ft+ÁFA értékű terméket ajánlott fel a 2016. évi Várépítő pályázaton!

2015 október

Az első Aerox zsalus füstelvezető és szellőztető beépítésre a németországi fejlesztő mérnökök is ellátogattak.

2014 december

A Colt magyarországi csapata már kibővült létszámmal vett részt a szokásos évzáró karácsonyi ünnepségen!

2014 október

A sportcsarnok hő- és füstelvezető rendszerének kiépítése csak a kezdet volt, idén is örömmel támogattuk a csapatot.

2014 szeptember

A gumiabroncsgyár tatabányai bővítése közel 100.000 m2-es új csarnok építésével járt, ahová Colt rendszerek kerültek.

2014 augusztus

2009 óta támogatjuk a kórházat. Hozzá-járulásunkat a gyógyításhoz szükséges fejlesztések támogatásához adjuk.

2014 július

Fontosnak tartjuk a jövő szakembereinek képzését, ezért támogattuk a BME Épületgépészeti versenyét.

2014 július

„Jó pap holtig tanul” … ezért támogatjuk kollégáink szakmai fejlődését, most az adiabatikus hűtési rendszerekről.