Lég- és klímatechnika, csarnokhűtés és szellőztetés

“Colt környezet, jobb közérzet”

Nincs két egyforma épület. Annak belső klímája váltakozni fog nemcsak az évszakokkal összefüggésben, hanem az épület elhelyezkedésével, azzal, ahogyan megépítették, és ahogyan használják. Ily módon minden épület egyedi tervezést, illetve megoldást igényel a leghatékonyabb eredmény elérése érdekében. A belső klíma minden elemének – hőmérséklet, páratartalom, levegő mozgása, napfény hatása – egyensúlyban kell lennie, hogy elérjük a legkellemesebb komfortérzetet így növelve hatékonyságunkat a munkában.

A Colt több éves fejlesztési tapasztalatra támaszkodhat klímatechnikai megoldások területén. Ez a következő épülettípusokra terjed ki: irodák, szabadidő központok, iskolák, raktárépületek, kiskereskedelmi üzletek, parkolóházak és bevásárlóközpontok. A Colt aktív részt vállal különféle iparágakban is, úgy mint élelmiszer-, műanyag-, mérnök-, autó-,vegyi-, fém-, papír- és üvegipar. Ezen iparágakban kiemelt szerepet kap a létesítmények hűtése, és a légtechnika.

Összekapcsolódó rendszerek a legjobb hatékonyság érdekében

A Colt klímarendszerek moduláris felépítésének és többfunkciós felhasználási lehetőségeinek köszönhetően kitűnő befektetést jelentenek. A természetes és gépészeti szellőztető rendszerek például gyakran több célt is szolgálnak, egyrészt lehetővé teszik a napi szellőztetést, másrészt a hő és füstelvezetés szerves részét képezik. Egy másik lehetőség, hogy lehetővé tehetik a természetes bevilágítást. Továbbá bizonyos Colt rendszerek lehetővé teszik akár a hővisszanyerést is.

Egy épületen belüli klímaviszonyok mesterségesen meghatározhatók légtechnika és klímatechnika segítségével. A Colt vezető tapasztalatokkal rendelkezik mindenfajta olyan rendszer tervezésében, kivitelezésében és beépítésében melyekkel képesek vagyunk ezt a belső klímát szabályozni. Legyen szó új vagy már meglévő, kereskedelmi vagy ipari létesítményről, a Colt-nak mindre van megoldása.