FCO frisslevegő bepótlásra és napi szellőztetésre

A Colt FCO oldalfali frisslevegő utánpótló zsalus termék magas minőségi követelményeknek megfelelő szerkezeti elemekből épül fel, a főbb egységek korrózióálló Colterra alumíniumból készülnek.

Az FCO zsalus berendezés nagy méretválasztékban rendelhető termék. Két alapvető házkialakítása létezik: a lamellák nyitott állapotban kilógnak a készüléktest síkjából, vagy teljesen be vannak süllyesztve a házba. Az igényektől függően többféle lamella típus közül lehet választani: kérhető víztiszta vagy opál színű cellás polikarbonáttal, egy- ill. kétrétegű alumíniumból, vagy akár három féle üvegezéssel. Alkalmazkodva a különböző beépítési körülményekhez többféle keretszerkezettel kombinálható a termék.

A berendezés nyitható manuálisan, automatikusan (hőre), vagy központilag, ennek megfelelően a nyitószerkezet lehet mechanikus, elektromos vagy pneumatikus rendszerelvű.

FCO frisslevegő bepótlásra és napi szellőztetésre

ELŐNYÖK

  • Széles méretválaszték
  • Letisztult szerkezeti felépítés
  • Többféle lamella típus: PC, üveg, alumínium
  • Egyszerű és sokféle telepítési lehetőség
  • Többféle választható nyitószerkezet
  • Költséghatékony megoldás gravitációs szellőztetés kiegészítéseként

NYITÓSZERKEZETEK

Az FCO oldalfali zsalu alkalmazható a hő– és füstelvezetés kiegészítő elemeként, illetve a napi gravitációs átszellőztető rendszer integráns részeként is. Ahhoz, hogy a tetőn használt komplex termékekkel együtt lehessen vezérelni a levegő utánpótló egységeket is, a Colt olyan homlokzati zsalut fejlesztett ki, melyet rendkívül sokféle nyitószerkezet segítségével lehet aktiválni. Az FCO kérhető kézi nyitómechanizmussal, csatlakoztatható pneumatikus rendszerbe többféle nyitószerkezettel, valamint különböző elektromos (24V és 230V) motorral is rendelhető. Mindkét alapvető típus kombinálható automatikus hőkioldó egységgel, mely a készüléket tűz esetén az előre meghatározott hőmérséklet elérésekor (68 °C, 72 °C, 93 °C) azonnal kinyitja.

FCO típusok

KÉSZÜLÉKTEST

A Colt FCO zsalu házszerkezete korrózióálló Colterra alumínium lemezből készül. Kétféle mélységben gyártjuk a készüléktestet attól függően, hogy mi a megrendelői igény. Az egyik típusú kialakítás esetén a lamellák nyitott állapotban kilógnak a házból (1S), a mélyebb verzió esetén, pedig rejtve maradnak (2S).

Valamennyi alumínium alkatrész kérhető porfestett felületkezeléssel (a nyitószerkezetet leszámítva).

A beépítési körülményekhez igazodva különböző keret és peremtípusokkal szállítjuk a berendezéseket.

LAMELLA TÍPUSOK

Az FCO zsalu lamelláit háromféle anyagbetéttel gyártjuk: alumínium, polikarbonát, és üveg.

Létezik egyrétegű és kétrétegű alumínium lamella (tömítő kefével vagy anélkül); kétrétegű opál vagy víztiszta polikarbonát (9mm) lamella gumitömítéssel; drótüveges (7mm), ütésálló üvegezésű (6mm), valamint többrétegű biztonsági üvegezésű (6mm) lamella gumitömítésse