ColtLite üveglamellás szellőző, füstelvezető

A ColtLite üveglamellás ablak üveghomlokzatba integrálható szellőztető rendszer. Vagy a mindennapi folyamatos szellőztetésre és levegőbefújásra szolgál, vagy hő- és füstelvezetőként kerül beépítésre. A követelmények függvényében megfelelő rendszerváltozatok állnak rendelkezésre, amelyek sokoldalú vezérlési lehetőségekkel rendelkeznek.

A ColtLite üveglamellás ablakok esztétikus külső megjelenése lehetővé teszi, hogy a berendezést magas funkcionális és design követelményeket támasztó üzletek épületein is alkalmazni lehet.

Szellőztetésre és füstelveztésre is alkalmas ColtLite

A ColtLite ablakok szerkezete extrudált alumíniumprofilokból és hosszú élettartammal rendelkező forgócsapágyakon forgó üveglamellákból áll.

Az egyszerű üvegezés általában 8, 10 és 12mm vastag üvegből áll, az üveg fajtáját viszont az alkalmazásnak megfelelően ki lehet választani. Hőszigetelt üvegek esetében a teljes vastagság 32mm-ig terjedhet, ahol az üveg vastagsága 4 és 8mm között választható meg.

Különböző anyagokból gyártott többrétegű szendvicsbetétet is lehet alkalmazni.

A követelmények függvényében szigetelt vagy szigetelés nélküli profilok közül lehet választani.

A komponensek egyedülálló jellegzetessége az épület központi vezérléséhez csatlakozó villanymotorok egyszerű beépíthetősége vagy a teljesen automatikus kezelés a Colt elektronikus vezérlőrendszerével.

A ColtLite üveglamellás ablakok precíz egyedi méretezésének köszönhetően egy motorral nyolc lamellát is mozgatni lehet. Speciális motor alkalmazásával két egymás mellett beépített komponenst is ki lehet egyidejűleg szolgálni.

A másik kezelési változat a lamellák manuális vezérlése hajtókarral vagy csuklós hajtókarral. A vezérléshez természetesen pneumatikus hengereket is lehet alkalmazni.

A ColtLite LWT rendszer az EN 12101-2 szabványnak megfelelő engedéllyel és tanúsítvánnyal rendelkezik (Magyar TMT dokumentumokkal is).

HŐ- ÉS FÜSTELVEZETÉS

A tűzmegelőző rendszerek komponenseként a ColtLite az oldalfalakon át történő füstmentesítésben hatékony berendezésnek minősül. Az RWA (hő- és füstelvezető) rendszerben a ColtLite alacsony magasságban a megfelelő mennyiségű friss levegő bevezetésére – a homlokzatban történő esztétikus beillesztéssel – is alkalmazható.

A RENDSZER JELLEMZŐI

  • esztétikus megjelenés, amelyben a lamellák méretét variálni lehet;
  • több funkciós rendszer: szellőztetés, hő- és füstelvezetés
  • ablakokra jellemző design;
  • természetes fényforrás;