Bridgestone projektlátogatás

Szeptemberben átadásra került cégünk eddigi egyik legnagyobb kivitelezési projektje. A Bridgestone gumiabroncsgyár tatabányai bővítése közel 100.000 m2-es új csarnok építésével járt. Több, mint 600 db többfunkciós füstelvezető berendezést építettünk be. A kiválasztott megoldás kétszárnyú Apollo kupolák és zsalus EuroCo berendezésekből állt össze, mindkettő alkalmas füstelvezetésre és napi szellőztetésre is. Pneumatikus vezérlésnek köszönhetően könnyen szellőztethető lesz a csarnok. Weatherlite szellőztető lábazattal szerelve esőtől és széltől függetlenül is folyamatosan lehet szellőztetni a csarnokban.

Emellett több mint 7000 m2 Colt SMST füstkötényfalat is felszereltünk, ezzel füstszakaszolva a hatalmas csarnokot.

Az átadáshoz közeledve meglátogattuk a projektet, megnéztük és kipróbáltuk a rendszert. A tetőn lévő hatalmas füstelvezetők mérete csak melléjük állva tudatosult bennünk. Két és fél méter széles és három méter hosszú termékek is eltörpültek azonban a hatalmas tetőn.

A szellőztetés hatékonysága már akkor is érződött, amikor csak az üres csarnokrészekben volt kinyitva a rendszer. Remélhetőleg egyre többen felismerik az ilyen rendszerekben rejlő lehetőséget.