Aerox zsalus füstelvezető és szellőztető a világon elsőként Magyarországon

Az első beépítésre a németországi fejlesztő mérnökök is ellátogattak

A Colt Aerox kifejlesztése során a gyártó olyan kompakt és költséghatékony szellőztető berendezést hozott létre, ami képes a nagy hőfejlődéssel működő épületekből bármikor eredményesen kiengedni a meleg levegőt, akár esős időben is, valamint hő- és füstelvezetésre is alkalmas (EN-12101-2 szabvány szerinti bevizsgálással is rendelkezik).

A Colt Csoport által megálmodott és kifejlesztett Aerox mozgatható zsalus gravitációs szellőztető és füstelvezető berendezés azonban annyira új, hogy még betervezésére is csak nemrég nyílt lehetőség. Ezért is jelentett nagy örömet, hogy a holland és német mérnökök által megtervezett berendezést a világon elsőként Magyarországon sikerült beépíteni.

Az első beépítésre a németországi fejlesztő mérnökök is ellátogattak, és kíváncsian figyelték, ahogyan az eddig csak tervezőasztalon és tesztpéldányok formájában létező termék a valóságban is összeáll. A magyarországi Colt szakembereinek is remek lehetőség egy ilyen új kihívás abban, hogy szélesítsék tudásukat. A német kollégáknak is hasznos volt a termék helyszíni szerelésének és beüzemelésének megfigyelése, így ők is gyakorlati tapasztalttal térhettek haza, továbbadva ezt a tudást a Colt Csoport többi tagjának.

Az Aerox egy meglévő csarnokra került fel, ahol a benti meleg levegőt az Aerox mozgatható zsalus szellőztető és füstelvezető berendezés segítségével gravitációs szellőztetéssel, nagy hatékonysággal tudják kiengedni.