Adiabatikus hűtés nagy hőterhelés ellen

A nagy gyárakban, az anyagok feldolgozásakor általában magas hőmérsékletek keletkeznek, amelyek kihívást jelentenek az emberek és a gépek számára. A belső hőterhelés kordában tartása érdekében egy innovatív megoldásra – adiabatikus hűtésre – van szükség. Ezzel a technológiával a magas hőterhelések hatékonyan kezelhetőek.

Működés közben nagy mennyiségű meleg levegő keletkezik. Hova vezethetnénk a forró levegőt? Erre kínálunk megoldást az adiabatikus hűtéssel.

A gyártási folyamatok rengeteg esetben magas hőmérsékletet generálnak, amelyeket minimum a tartózkodási zónából el kell távolítani annak érdekében, hogy megfelelő munkakörülményeket teremtsenek az alkalmazottak számára, és hogy a gépek hőterhelését korlátokon belül tarthassák.

A túl magas hőmérséklet tartós anyagi károkat okozhat, és az elektronikus alkatrészeket sem feltétlen úgy tervezték, hogy tartósan működjenek hevített környezetben. A termelés magába foglalja a kellemetlen szagokat is, amelyek lehet nem károsak az egészségre, de befolyásolják a munkahelyi körülményeket és rontják a légkört. Pontosan emiatt egy hatékony, de mindenféleképpen környezetkímélő megoldást kell találni.

A Colt csapata igyekszik minden egyes helyzetre megfelelő megoldást kínálni. Szakembereink számos körülményt figyelembe véve próbálják kialakítani a megfelelő koncepciót. Ehhez elengedhetetlen ismerni a hely adta feltételeket, felmérni az egyedi körülményeket és meghallgatni az ügyfelek különleges igényeit. Példának hozva két kérdést: Milyen hőmérséklet lenne az optimális? Mi lenne az ideális páratartalom? Szakembereink ezeket a kérdéseket és számos egyéb más tényezőt figyelembe véve próbálják kialakítani a megfelelő műszaki megoldást.

Egy adiabatikus rendszer, akár sokkal olcsóbb megoldás is lehet

Üzemeltetési költségek tekintetében egy adiabatikus rendszer, akár 85 százalékkal olcsóbb lehet, mint a jelenleg jellemző folyadékhűtéses rendszerek. Abban az esetben, ha a Colt CoolStream berendezést hővisszanyeréssel kombinálják, akkor a rendszert egész évben lehet használni frisslevegő ellátáshoz, a hűtést csak szükség esetén kapcsolják be.

Nagyobb gyártócsarnokoknál az adiabatikus hűtés hatékony és eredményes alternatívája a klasszikus légkondicionálásnak. Melegebb időben, amikor a külső hőmérséklet meghaladja a 30 °C-ot, akkor a beáramló levegő akár 10 °C-kal is lehűthető. Ezen felül 100% -ban friss külső levegő áramlik kívülről, amely biztosítja a jó levegőminőséget.

Adiabatikus hűtés nagy termelőcsarnokban

Az adiabatikus hűtés nagyon jól kiegészíti a rétegzett szellőztetést és alacsony károsanyag kibocsátású munkakörnyezetet biztosít a nagy gyártócsarnokokban. A légáramlás ezen formája biztosítja, hogy a friss levegő mindig beáramoljon az alkalmazottak a tartózkodási zónájába a termelési területen. A beáramló friss levegő elvezeti a termelés során keletkezett hőt, ezért gyorsan eltávolítható a termelési területről. Mikor a hidegebb levegő alulról áramlik, a meleg csarnoklevegő felszáll, a hőterhelés és a szennyező anyagok nagy része nem jut vissza a termelési területre. Az adiabatikus hűtés és szellőztetés kellemes munkakörnyezetet biztosít a termelési területen dolgozók számára, és ezzel egyidejűleg biztosítja a szükséges folyamatok megbízhatóságát.