CoolStream adiabatikus léghűtő

A CoolStream egy természetes léghűtő berendezés, amely a levegő közvetlen lehűtését a víz elpárologtatásával valósítja meg, ami adiabatikus vagy evaporatív hűtési elvként ismert. Az adiabatikus hűtés a klasszikus légkondicionálás hatékony és eredményes alternatívája, különösen ipari és félipari épületekben, amelyeket egyedül a puszta méretük miatt nem lehet költségtudatosan klimatizálni.

A meleg külső levegő nedvesített deszorpciós közegen átáramlással energiacsere történik, és a levegő-hőmérséklet jelentős csökkenése érhető el. Minél melegebb és szárazabb a külső levegő, annál hatékonyabban működik a párologtatás

os hűtés. Az adiabatikus léghűtés csak a szellőztetéssel közösen működik, a berendezés befektetési és üzemi költségei jelentősen kedvezőbbek, mint a hagyományos kompresszoros rendszereké.

A CoolStream T szükség szerint szellőztetésre vagy hűtésre képes, miközben lehetőséget biztosít légkeveréssel történő temperálásra. A hűtés és szellőztetés a CoolStream S-hez hasonlóan történik. Amennyiben a helyiséglevegő lehűl és további hőre van szükség, akkor friss a kültéri levegő keveredik az épület belsejében levő meleg cirkulált levegővel, majd ez a temperált levegő kerül befúvásra.

Fokozatmentesen beállítható vezérlőelemekkel rendelkező hajtóművek gondoskodnak arról, hogy a beszívott levegő hőmérséklete kényelmesen szabályozható legyen. A CoolStream T nyolc méretben kapható. Négyféle axiális illetve négy centrifugális ventilátorral, amelyek megfelelnek a teljesítmény és akusztikai követelményeknek. A készülék kompakt módon van felszerelve a tetőn, így nincs szükség további helyre az épületben.