CoolStream adiabatikus léghűtő

A CoolStream egy természetes léghűtő berendezés, amely a levegő közvetlen lehűtését a víz elpárologtatásával valósítja meg, ami adiabatikus vagy evaporatív hűtési elvként ismert. Az adiabatikus hűtés a klasszikus légkondicionálás hatékony és eredményes alternatívája, különösen ipari és félipari épületekben, amelyeket egyedül a puszta méretük miatt nem lehet költségtudatosan klimatizálni. A meleg külső levegő nedvesített deszorpciós közegen átáramlással energiacsere történik, és a levegő-hőmérséklet jelentős csökkenése érhető el.

Minél melegebb és szárazabb a külső levegő, annál hatékonyabban működik a párologtatásos hűtés. Az adiabatikus léghűtés csak a szellőztetéssel közösen működik, a berendezés befektetési és üzemi költségei jelentősen kedvezőbbek, mint a hagyományos kompresszoros rendszereké.

A CoolStream S szükség szerint szellőztetésre vagy hűtésre képes. Szellőztetéskor a rendszer friss kültéri levegőt biztosít. Melegebb napokon, amikor tiszta a szellőzés már nem elegendő, az egység párologtatásos hűtésre vált. A befújt levegőt direkt adiabatikus elven lehűti és nedvesíti.

A 150 mm vastag nagy hatékonyságú deszorpciós közeg biztosítja a párolgási telítettség szintje elérje a 90% -ot. A rendszer ivóvíz minőségű vízzel működik, amely folyamatosan monitorozott illetve cserélt, a vízkövesedés elkerülése érdekében. A CoolStream S nyolc méretben kapható. Négyféle axiális illetve négy centrifugális ventilátorral, amelyek megfelelnek a teljesítmény és akusztikai követelményeknek. A működési feltételek megváltozása esetén a CoolStream automatikusan alkalmazkodik az igényekhez.