CoolStream adiabatikus léghűtő

A CoolStream egy természetes léghűtő berendezés, amely a levegő közvetlen lehűtését a víz elpárologtatásával valósítja meg, ami adiabatikus vagy evaporatív hűtési elvként ismert. Az adiabatikus hűtés a klasszikus légkondicionálás hatékony és eredményes alternatívája, különösen ipari és félipari épületekben, amelyeket egyedül a puszta méretük miatt nem lehet költségtudatosan klimatizálni. A meleg külső levegő nedvesített deszorpciós közegen átáramlással energiacsere történik, és a levegő-hőmérséklet jelentős csökkenése érhető el. Minél melegebb és szárazabb a külső levegő, annál hatékonyabban működik a párologtatásos hűtés.

Az adiabatikus léghűtés csak a szellőztetéssel közösen működik, a berendezés befektetési és üzemi költségei jelentősen kedvezőbbek, mint a hagyományos kompresszoros rendszereké.

A CoolStream A három modulból áll:

1. adiabatikus vagy evaporatív hűtőmodul

2. levegő keverő modul

3. ventilátor modul

A hűtőelem megegyezik a CoolStream S megoldásával.

Hasonlóan a CoolStream T vagy R készülékhez, a friss kültéri levegő és a csarnok meleg levegőjének keverésével képes temperált levegőt előállítani és bejuttatni. A légkeverés a beltérben mennyezet alatt történik. A CoolStream A nyolc méretben kapható. Négyféle axiális illetve négy centrifugális ventilátorral, amelyek megfelelnek a teljesítmény és akusztikai követelményeknek. Az egyes modulok különböző helyen elhelyezhetők, ezáltal maximális rugalmasságot lehetővé téve. A hűtőmodul felszerelhető alsó, oldalsó vagy felső csatlakozással, ami azt jelenti, hogy nemcsak a tetőre, hanem homlokzat mellé is beépíthető. Néhány befúvó komponense beltéri kivitelű ezért szigeteletlen. Ez azt is jelenti, hogy a CoolStream A magas teljesítményt kínál a alacsony beruházási költség mellett.