Hírek

2022. október

A 2008 óta működő, hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek gyártásában és szerelésében a magyar piacon meghatározó szerepet betöltő Colt Hungária Kft. – 2022. október 1-jétől immáron Autent Solutions Kft. cégnévvel – lemezmegmunkáló üzemmel bővíti tevékenységét.

2022. szeptember

A hazai piac meghatározó szereplőjeként gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat nyújtó cégünk 14 év után Autent Solutions Kft. néven folytatja tevékenységét.

2022. július

Az építőipar legrégebbi, 23 éve létező jótékonysági összefogásán 16 támogatottnak jutott a több mint 17 millió forint felajánlásból.

2022. június

Piaci működésünk optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében, a 2019-ben, a Colt Hungária tulajdonosi körébe került Autent Hugária Kft-be szervezzük át a karbantartási és javítási szolgáltatásokat.

2022. április

A Colt Hungária Kft. működésében hosszú évek óta fontos szerep jut a gyermekekhez kötődő jótékonysági projekteknek. A cég és vezetője számára a felelős gondolkodás egyik pillére, hogy a jövő nemzedékébe „fektet”.

2022. március

Fókuszban a biztonságtechnika és a tűzvédelem

Március 30-31-én IV. SecuriForum a Lurdy Házban

2022. március

2022-ben ismét teszünk róla, hogy a Magyarországon működő gyermekintézmények is megtapasztalhassák, milyen pozitív hatásai vannak a fentről jövő fénynek egy-egy sűrű napon.

2021. december

A Heim Pál Kórház rendszeres támogatása mellett a Colt évek óta 800 000 forint beépítési munkálatokra felhasználható készpénzzel segíti a Várépítő pályázóit, de saját termékeinkből is szívesen adományozunk.

2021. szeptember

A közösségi oldalunkon zajlott közönségszavazásban 600 000 forintot nyerhettek el a Várépítő korábbi pályázó gyermekintézményei.

2021. augusztus

Kövesse a Colt Facebook-oldalát, és szavazzon, mely intézményeké legyen a 600.000 forint értékű támogatás.

2021. július

A COLT Hungária Kft. 2016 óta együttműködője a Várépítő pályázatnak, amely hagyomány 2021-ben is folytatódott. Idén 2.3 millió forint értékű felajánlásával a pályázat egyik legjelentősebb támogatója.

2021. július

Lezárult nyereményjátékunk a Colt Facebook-oldalán, amiben játékos formában igyekeztünk elmondani, hogy számunkra mit is jelent az, hogy a Colt környezet, jobb közérzet.

2021. június

A tűzgátló mobil függönyszerkezetek többcélú felhasználást tesznek lehetővé. A kompakt modulrendszer kis méreteinek köszönhetően a legkisebb helyiségekben is maximális védelem mellett, számtalan beépítési lehetőséget biztosít.

2021. április

Milyen hőmérséklet lenne az optimális?
Mi lenne az ideális páratartalom?

Így készül a Colt megoldás a jobb közérzetért!

2021. április

Nyereményjáték!
Mit jelent a Colt környezet, jobb közérzet? Mi most játékos formában szeretnénk elmondani, hogy számunkra mit is jelent az, hogy a Colt környezet, jobb közérzet. Kövessék a június végéig tartó játékunkat a Facebook-oldalunkon!

2021. április

Több mint 1,6 millió forint értékű felajánlással a COLT Hungária Kft. 2021-ben is a Várépítő Pályázat felajánlói között szerepel.

2021. február

A Colt harmadik éve a Magyar Tűzvédelmi Szövetség (TSZVSZ) aranyfokozatú támogatói partnere.

2020. december

Kinek és mit jelenthet mindez a gyakorlatban?

2020. november

A szellőztető rendszerek hatékonyan hozzájárulhatnak a kockázatok minimalizálásához, és ez lehet az egyik legfontosabb elsődleges megelőző intézkedés.

2020. október

A nagy gyárakban, az anyagok feldolgozásakor általában magas hőmérsékletek keletkeznek, amelyek kihívást jelentenek az emberek és a gépek számára.

2020. szeptember

Az épületek tervezési folyamatát gyorsító, digitális modellek segítségével szimulálást lehetővé tévő Building Information Modeling (BIM) eszköztára már magyarul is megtalálható a Colt Hungária Kft. kínálatában.

2020. augusztus

A gyermekintézményeket építőanyaggal, a kivitelezést pedig készpénzzel támogató Várépítő pályázathoz évről-évre csatlakozik a Colt Hungária Kft. Nézzük most meg, hogyan újultak meg a 2019-es év nyertes intézményei!

2020. július

A környezetvédelem mellett a kiadások minimalizálásában is nagy segítséget nyújtanak az energiatakarékos megoldások – különösen igaz ez ipari csarnokok esetén.  Cégcsoportunk, a COLT kínálata éppen ezt a szellemiséget, azaz a környezetterhelés és pazarlás visszaszorítását tartja szem előtt.

2020. június

Évről-évre csatlakozik a gyermekintézményeket és műemlékeket építőanyaggal segítő Várépítő pályázathoz a Colt Hungária Kft. Idén négy gyermekintézménynek jutott a felajánlott 600.000 forintból.

2020. május

Egy családi háznál a természetes levegő bejuttatására az egészséges légcsere érdekében a legegyszerűbb módszer a szellőztetés: csak ki kell nyitni az ablakot. De mi a helyzet az olyan ipari csarnokokkal, ahol hőtermeléssel is járó tevékenység folyik?

2020. április

COLT Hungária Kft. és karbantartó cége, az Autent Hungária Kft. nagy lépést tettek a fenntarthatóság felé, amikor átálltak az elektronikus nyilvántartásokra és a digitális naplózásra a projektek utánkövetése és a beépített berendezések karbantartása során.

2020. április

A COLT Hungária Kft. idén 1,6 millió forint értékű felajánlással állt be a Várépítő Pályázat jelentette, nemes célokat támogató építőipari összefogás mögé.

2020. február

Szűk egy évszázad alatt a világ biztonságosabb hely lett – ehhez pedig az 1931-ben Angliában alakult COLT cég is hozzájárult a maga módján. Bombatalálatoknak, épülettüzeknek vette elejét innovációival, mérföldköveket fektetve le a tűzvédelem területén.

2020. január

Januárban nemcsak a szakmai teendőket érdemes megtervezni, hanem a tudásbővítés lehetőségeit is. Ehhez szeretnénk támpontokat nyújtani azok számára, akik az épületgépészet korszerű megoldásairól szeretnének hiteles információkat kapni.

2019. november

A megelőző tűzvédelmi berendezéseket a beruházók többsége szükséges rossznak tartja, ami a büdzsét „indokolatlanul” megdobja. De vajon kizárja-e a költséghatékonyság az épület biztonságos üzemeltetését?

2019.  október

2019. november 4-5-én Balatonalmádiban rendezik meg a  változó szabályozásra fókuszáló Országos Tűzvédelmi Konferenciát, melyen a Colt Hungária kiállítóként lesz jelen.

2019.  október

Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. ügyvezető igazgatója „Egyszerűen, ugyanakkor energiahatékonyan” címmel tart előadást október 17-én Miskolcon a BME és az ÉMSZ közös konferenciáján.

2019.  október

Az október 15-én 8.30-16.30 óráig a Lurdy Ház emeleti konferencia- és kiállítóterében rendezett rangos eseményen a COLT kiállítóként lesz jelen.

2019.  augusztus

Ősszel is adódik alkalom a korszerű épületgépészet iránt érdeklődők számára, hogy megismerkedjenek a Colt innovatív megoldásaival.

2019.  július

Immár a népszerű videómegosztón is találkozhat a Colt Hungária komplex épületgépészeti, műszaki rendszereivel.

2019.  június

Idén 600.000 Ft készpénzfelajánlással segítette a társadalmi hasznú kezdeményezés céljait a Colt Hungária Kft: a támogatás a Várépítő Pályázat révén öt gyermekintézményhez jutott el.

2019.  május

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az intézménynek a cég a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül immár majdnem egy évtizede mecénása.

2019.  április

Május 2-ig tölthetik fel gyermekintézmények és műemlékek kezelői a Várépítő pályázat online felületére építőanyag igényléseiket – többek között a Colt Hungária Kft. által felajánlott tetőtérbevilágító rendszerre is eddig lehet pályázni!

2019.  április

Csordás Zoltán ügyvezető igazgató az Alaprajz Tervezői Napok március 12-i alkalmán Lapos-és zöldtetők, csarnokszerezetek – Hasznosított lapostetők témához kapcsolódóan tartott előadást, melyben a Colt korszerű hő- és füstelvezetési megoldásait mutatta be. A prezentáció a honlapról letölthető!

2019  március

Idén is a Várépítő pályázat felajánlói között szerepel a Colt Hungária Kft. A vállalat a tavalyihoz hasonló módon egymillió forint értékű bevilágító rendszert tesz megpályázhatóvá, emellett a kivitelezéshez 600.000 Ft nyereményösszeget is felajánl a pályázaton induló, épületfelújítást tervező gyermekintézmények, valamint műemlékek képviselői számára.

2019  február

A változatos tematikával futó konferenciák, és továbbképzések előadásai között idén is több alkalommal kerülnek terítékre a Colt korszerű és gazdaságos műszaki megoldásai Csordás Zoltán ügyvezető igazgató tolmácsolásában. Aki a tavaszi alkalmakról lemarad, annak pedig ajánljuk az őszre tervezett témákat.

2018  december

December 18-án kerül árverésre az az FC Barcelona által dedikált futballmez, amit, a Colt Hungária Kft. jótékonysági célból vásárolt meg.

2018  november

Egy termelő üzem számára is ugyanolyan fontos, hogy kellemes legyen a környezet és jobb legyen a közérzet.

2018  november

A cég 2008 áprilisában lépett be a magyar piacra, azóta a legkorszerűbb szellőzőrendszereivel biztosítja az egészséges, kényelmes és biztonságos környezetet mind ipari, mind kereskedelmi épületekben.

2018  október

Csordás Zoltán a Colt ügyvezető igazgatója is előadást tart a 10.25-i Metszet Építész Tervezői Napon. Az előadás a rendezvénysorozat délelőtti szekciójában kapott helyett Értéknövelés – üzemeltetési költségcsökkentés- címmel. 

2018  október

Közeledünk 2020-hoz, közeledünk ahhoz, hogy „kötelező” jelleggel „0” energiás, vagy ha lehet, akkor már csak aktív házakat, épületeket építsünk. Ne tűnjön eretnekségnek, de nagyban elősegítheti ezt a folyamatot, ha visszatérünk egy kicsit a gyökereinkhez.

2018  október

A hő-, és füstelvezetést még ma is sokan emlegetik úgy, mint a jogszabályok által megkövetelt szükséges rosszat.

2018  augusztus

Idén három alkalommal találkozhattak az érdeklődők Csordás Zoltán, a Colt ügyvezető igazgatója tolmácsolásában a cég műszaki megoldásaival a változatos tematikával futó idei Építész Tevezői Napokon.

2018  június

2018-as Várépítő Pályázat: tetőbevilágítót és pénzadományt is felajánlott a Colt Hungária Kft.

2018  április

Idén is indul Várépítő pályázat, ahol a Colt ismét hozzájárul a gyermekintézmények épület fejlesztéséhez.

2018  március

Költséghatékony és sokoldalú pneumatikus rendszer a hő- és füstelvezetés megoldásához.

2018  március

A felülvilágítók beépítéséről és azok buktatóiról tart előadást a márciusi konferencián a Colt képviselője.

2018  február

Átadásra került az a készülék, melyet a Colt Hungária Kft. 1,5 millió forintos támogatásából vásárolt az intézmény.

2017  október

Hol lehet a határvonal? Meddig beszélünk építészetről és mikortól beszélünk épületgépészeti megoldásokról?

2017  szeptember

Regisztráljon: ez a tűzvédelmi- és elek-tronikus biztonságtechnikai szakterület idei legnagyobb hazai szakmai eseménye.

2017  augusztus

Ősszel 3 szakmai rendezvényen is találkozhatnak a Colt Hungária Kft. előadásaival, reméljünk Ön is ott lesz!

2017 július

… ami a Colt megoldását különlegessé teszi az, hogy az ügyfeleink BIM modelleket készíthetnek magunknak …

2017 június

A Frisomat szakmai napján ezzel a címmel tartottunk előadást az ipari csarnokok szellőzési és tűzvédelmi kérdéseiről.

2017 június

A Colt Hungáriának köszönhetően duplájára nőtt a kivitelezésre fordítható készpénz, összesen 700 000 Ft értékben.

2017 május

Az ünnepélyes díjátadó ünnepség 2017. június 13-án délelőtt 9.30 órakor lesz a Budaörsi Városháza dísztermében.

2017 április

” … a Colt adiabatikus hűtési és szellőztetési rendszerei, melyek rugalmasan alkalmazkodnak az épület…”

2017 április

Várépítő pályázat 2017: indul a pályázatok feltöltése, a termékigénylő űrlapok már elérhetőek online!

2017 március

A szakmai programon Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője tart előadást az adiabatikus hűtésről.

2017 március

Fontos, hogy épületgépészetileg átgondolt megoldásokat adjunk, és  ener-getikailag is megfelelőek legyenek.

2017 március

Költségcsökkentés a hő- és füstelvezető rendszereknél, ezzel a témával színesíti a Colt ügyvezetője a konferenciát.

2017 március

Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. ügyvezető igazgatója tart előadást az energetikailag átgondolt rendszerekről.

2017 március

A Colt is a felajánlók között van 1 millió Ft értékű tetőbevilágítóval és a kivitelezésre fordítható 600 000 forinttal.

2016 június

A Colt Hungária Kft. több mint fél millió Ft+ÁFA értékű terméket ajánlott fel a 2016. évi Várépítő pályázaton!

2015 október

Az első Aerox zsalus füstelvezető és szellőztető beépítésre a németországi fejlesztő mérnökök is ellátogattak.

2014 december

A Colt magyarországi csapata már kibővült létszámmal vett részt a szokásos évzáró karácsonyi ünnepségen!

2014 október

A sportcsarnok hő- és füstelvezető rendszerének kiépítése csak a kezdet volt, idén is örömmel támogattuk a csapatot.

2014 szeptember

A gumiabroncsgyár tatabányai bővítése közel 100.000 m2-es új csarnok építésével járt, ahová Colt rendszerek kerültek.

2014 augusztus

2009 óta támogatjuk a kórházat. Hozzá-járulásunkat a gyógyításhoz szükséges fejlesztések támogatásához adjuk.

2014 július

Fontosnak tartjuk a jövő szakembereinek képzését, ezért támogattuk a BME Épületgépészeti versenyét.

2014 július

„Jó pap holtig tanul” … ezért támogatjuk kollégáink szakmai fejlődését, most az adiabatikus hűtési rendszerekről.