Hirek

Vigyázz, kész, BIM … hogy az építészeknek is könnyebb legyen.

Vigyázz, kész, BIM

… hogy az építészeknek is könnyebb legyen.

Újdonság, hogy iparágunkban az elsők között fejlesztettük ki a Building Information Modelling (BIM) használatához azt az intelligens eszközt, amellyel partnereink válogathatnak a BIM adatbázisunkban.  Ezzel hatalmas lépést tettünk a jövő irányában, hiszen e rendszer használata hamarosan kötelező lesz, különösen nagy közbeszerzéseknél fontos, hogy azok BIM kompatibilisek legyenek.

Ami a Colt megoldását különlegessé teszi az, hogy az ügyfeleink BIM modelleket készíthetnek magunknak, kiválasztva a nekik szükséges terméket, amelyeket le is tölthetnek. Mi nemcsak egy – sokszor zavarbaejtően nagy – termék katalógust hoztunk létre, de egyedi testre-szabási lehetőséget kínálunk minden terméknél. Az új Colt BIM configurátor ingyenesen elérhető, nem szükséges hozzá regisztráció sem, csak kattintson rá és próbálja ki.

Ráadásul mindez azért is különleges, mert az országok közötti választással személyre szabható, hogy hol- melyik Colt termék érhető el. Ismerkedjen meg a Colt BIM configurátorral oldalunkon, amelyhez segítségként egy video segíti az első lépésket.

Az építészek, tervezők láthatják, hogy a Colt termékei eltérnek a többitől. A variációs lehetőségek méretben és feltételekben is sokszínűek, ami vásárlóink szerint jelentős értékes képvisel. A listát a német központban folyamatosan frissítik, így az adatok naprakészsége garantált.

A Colt BIM configurátor 3 nyelven érhető el jelenleg: angolul, németül és dánul, de a teljesen egyszerű és egyértelmű használata miatt feltehetőleg annak sem okoz problémát, aki ezekből a nyelvekből nem teljesen naprakész.

Tulajdonképpen a lényeg pontosan az, hogy bárki úgy tudjon tervezni a Colt termékekkel, ahogyan egy új autót választ az ember: ahelyett, hogy mindenki tucatterméket kapna, minden egyes partnerünk személyre szabott modellt készíthet. Éppen ezért nagy körültekintéssel terveztük meg a programot. Természetesen, ha mindehhez további szakmai segítségre van szüksége, akkor forduljon bizalommal kollégáinkhoz szaktanácsért.

Termékbemutató valós időben

Colt BIM configurator használata gyors és egyszerű: a betervezett terméket lépésről lépésre mutatja a folyamatban, olyan mintha 3D lenne. A befejezett konfiguráció már kész is a letöltésre. A letöltött file kompatibilis minden jelenleg futó tervezőprogrammal (például Autodesk Revit) és többféle formátumban letölthető (többek között IFC). A konfiguráció során egy 2 dimenziós rajz készül (DWG formátumban) és a termékleírás igazodik a kiválasztott termékkonfigurációhoz, így letöltésre kész lesz. A Colt BIM configurator programja optimalizálja nemcsak a designt és az építési projekt megvalósítását, de azok üzemeltetését és karbantartását is. Ez nemcsak megkönnyíti a projekt menedzsment folyamatát, de hozzájárul a projektekben résztvevő felek (tervezés, kivitelezés, üzemeltetés) közötti együttműködéshez is.

COLT termékek világszerte

Biztosítandó, hogy a Colt BIM configurator annyira projektreszabott legyen, amennyire csak lehet, azt országválasztási lehetőséget tettünk a programba: ha kiválasztja a megfelelő országot, akkor csak az adott országban elérhető termékek jelennek meg a felületen. Kiegészítő szolgáltatásként kialakítottuk saját Intranet/Extranet rendszerünket. Ezen belül minden Colt termékhez megtalálható egy 3D modell (RFA formátumban) belinkelve az új BIM configurator felülethez. A modellek feltölthetőek az adott ország BIM könyvtárához. Ez lehetővé teszi a Colt termékek felhasználást világszerte: nem számít, hogy a világ mely pontján van feladat - Angliában, Singapúrban vagy éppen Dániában – mindig van egy közvetlen elérési útvonal a saját országhoz tartozó könyvtárból a Colt BIM configuratorhoz.

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Vissza