Május 2-ig tölthetik fel gyermekintézmények és műemlékek kezelői a Várépítő pályázat online felületére építőanyag igényléseiket – többek között a Colt Hungária Kft. által felajánlott tetőtérbevilágító rendszerre is eddig lehet pályázni!

2019-ben is közel nettó 16 millió forintnyi építőanyag, szolgáltatás és készpénz gyűlt össze az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogásán, a Várépítő Pályázaton. 19 építőanyag gyártó cég, szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna felajánlásán túl minden évben nehéz összeszámolni a társadalmi munkában nyújtott segítség, fuvar és kivitelezési munka értékét. A Colt Hungária Kft. büszke arra, hogy tetőtér-bevilágító rendszer, valamint kivitelezésre fordítható készpénz felajánlásával idén is a kezdeményezést támogatók között van!

A 19 cég felajánlásainak jóvoltából az idei pályázók többsége tetőfelújítást valósíthat meg, hiszen a legtöbb termék – ahogy a Colt adománya is – ebben a kategóriában található.

A 2017/2018-as tanév utolsó napjaiban 20 nyertes gyermekintézmény és 2 műemlék képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagra szóló utalványaikat a Várépítő pályázat díjátadóján. A nyertes beruházások jelentős része az év végére el is készült – a Colt által tavaly felajánlott Apollo MONO fix bevilágító rendszer előnyeit a budapesti Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium tanulói élvezhetik.

2019-ben az előző évekhez hasonlóan közel nettó 15 millió forintnyi felajánlás jött össze. A nyertesek előnyként szokták említeni, hogy a pályázás folyamata gyors és egyszerű, ami persze nem jelenti azt, hogy nem érdemes idejében és alaposan átgondolni a célokat, de főleg a lehetőségeket és a sikeres pályázat esetén mozgósítható források körét is.

A megítélt támogatást a pályázók a hagyományosan június közepén megrendezésre kerülő díjátadó ünnepség után kaphatják meg, így akár az őszi iskolakezdésre a felújítások el is készülhetnek.

 

További információ: www.varepitopalyazat.hu