Piaci működésünk optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében, a 2019-ben, a Colt Hungária tulajdonosi körébe került Autent Hugária Kft-be szervezzük át a karbantartási és javítási szolgáltatásokat. Így továbbiakban fő profilunkra, a hő- és füstelvezetési rendszerek, tűzgátló szerkezetek értékesítésére és az új ügyfelek kiszolgálására koncentrálhatunk.

 

A 2004 óta működő Autent Hungária Kft. a szektorában piacvezető, ipari létesítmények hő- és füstelvezetési rendszerek, illetve tűzgátló szerkezetek javítására és karbantartására szakosodott cég, amelyet tulajdonosunk 2019-ben vásárolt meg. A két cég együttműködésének köszönhetően az Autent Hungária forgalma nettó 250 millió Ft-ról indulva (2019.) 2021-re elérte a nettó 420 millió Ft-ot. 2022-ben az együttműködésünk új szintre kerül azzal, hogy az általunk eddig leszerződött karbantartás és szerviz szolgáltatást ezentúl az Autent Hungária szakemberei látják majd el. A karbantartási szerződések kiszervezésével a Colt csapata teljes egészében a zöld- és barnaberuházásokra, valamint a beruházók számára személyre szabott műszaki megoldások értékesítésére fókuszálhat, míg a szervízfeladatok ellátása a csoporton belül szakértő kézbe került. Mindezzel a cégcsoport fejlődésének új mérföldkövéhez érkezett.

„Ha épületgépészetről van szó, a Colt Hungária Kft. a költséghatékony energetikai megoldásokat részesíti előnyben. Az optimalizálás azonban nem csak a piaci munkára jellemző, hanem a cég működésében is elsődleges szerepet kell játszania. Az építőiparban évek óta tapasztalható szakemberhiány a szektor minden szereplőjét hátrányosan érinti, így minden piaci szereplőnek el kell gondolkodnia azon, hogyan tudja a rendelkezésre álló erőforrásokat a leghatékonyabban az ügyfelek magas szintű kiszolgálásának érdekében átcsoportosítani.” – indokolta a döntést Csordás Zoltán, a Colt Hungária Kft. tulajdonos / ügyvezető igazgatója. A cégek közötti együttműködés a gyakorlatban azt jelenti, hogy Colt az általa leszerződött és karbantartott munkákat is átadja az Autent Hungáriának.

A feladatok diverzifikálását és az átszervezés szükségességét az a piaci fejlődés is indokolta, amelyet az elmúlt években produkáltunk. Cégünk 2021. évi 1,8 milliárd forintos nettó árbevétele után a 2022. évet is erősen kezdtük: májusra a forgalomunk nettó 930 millió forintot, a megrendelésállományunk pedig 1,2 milliárd forintot ért el.

 

Háttérinformáció

A mára több, mint 75 országban jelen lévő hő- és füstelvezető megoldásokkal, légkezelő rendszerekkel, hűtő-fűtő berendezésekkel és árnyékolástechnikai rendszerek tervezésével és beépítésével foglalkozó angliai székhelyű Colt Csoport 1931-ben alakult. Jelenleg itthon 12 munkavállalót foglalkoztatunk és 2008 óta segítjük a környezettudatos műszaki megoldásokkal a hazai építési piac számos területét.

Az Autent Hungária Kft. az ország egész területén, elsősorban kupolák, dongák, sávfelülvilágítók, nyílószárnyak, oldalfali és tetőszaluk, ventilátorok, füstcsappantyúk, füstelvezető ajtók és ablakok, valamint füstkötényfalak karbantartásával és szervízelésével foglalkozik. A működés másik pillérét a tűzgátló berendezések, szerkezetek javítása, karbantartása adja. A cég piacvezető szerepének eléréséhez nagyban hozzájárult, hogy mindezen feladatokat gyártótól függetlenül el tudja látni, és az érvényes jogi és műszaki előírásoknak maximálisan megfelelve egyedi igényekre is kínál megoldást.

 

Bővebb információ az Autent Hungária Kft.-ről: https://www.autenthungaria.hu/hu/