Ismét a Várépítők között vagyunk!

Idén is a Várépítő pályázat felajánlói között szerepel a Colt Hungária Kft. A vállalat a tavalyihoz hasonló módon egymillió forint értékű bevilágító rendszert tesz megpályázhatóvá, emellett a kivitelezéshez 600.000 Ft nyereményösszeget is felajánl a pályázaton induló, épületfelújítást tervező gyermekintézmények, valamint műemlékek képviselői számára.

 

 

ilyen volt / ilyen lett

 

A Várépítő pályázat az építőipar legnagyobb hagyományokkal rendelkező jótékonysági akciója. A fontos társadalmi küldetéssel rendelkező kezdeményezés keretében építőanyagokat és épülettechnikai berendezéseket gyártó és forgalmazó cégek által felajánlott termékekre pályázhatnak olyan gyermekintézmények, akiknek épületfelújításhoz van szükségük forrásra. A pályázatokat az építőipar nívós szakembereiből álló zsűri bírálja el, s a részt vevő szervezetek között a kivitelezésre fordítható, szintén cégek adakozásából származó pénzösszegeket is kiosztanak.

A 2018-ban lezajlott Várépítő pályázat eredményeként a Colt Hungária által egymillió forint értékben felajánlott Apollo MONO fix bevilágító rendszer a budapesti Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium tetőtér-felújítására tette fel a koronát. Az intézmény tetőterének renoválását az állandó beázások tették indokolttá – a lezajlott kivitelezést követően ma már nemcsak biztonságos a tetőszerkezet, de az épület energetikai hatékonyságát növelő beépített kupola a diákok és az iskolában dolgozó tanárok komfortérzetére is jótékony hatással van.

A társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett, számos jótékony akciót jegyző vállalat immár negyedik éve vesz részt a Várépítő pályázaton támogatóként. Az első két esztendőben a speciális megoldásokat kínáló tárgyi felajánlások ugyan nem találtak gazdára, de értéküket felújításra fordítható pénznyereményként szétosztották a pályázaton induló szervezetek között. Tavaly már nemcsak termékfelajánlással, hanem külön pénzösszeggel is támogatta a pályázaton részt vevő szervezeteket a Colt, s a Waldorf Gimnázium megvalósult tetőfelújításával immár lezajlott a cég első projektje is a Várépítő Pályázat történetében.

Az idei Várépítő pályázatot 2019. március folyamán írják ki, és május 2-ig fogadják a pályázatokat a szervezők. Az előkészítést, a felújítás megtervezését addig is érdemes elkezdeni – a Colt idei felajánlásának köszönhetően bátran lehet álmodni akár egy korszerű, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, a természetes fény előnyeit hasznosító bevilágító rendszert is a tetőre.