Öt gyermekintézményt támogatott a Colt a Várépítő pályázaton

 

Szerte az országban 14 gyermekintézménynek és 3 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 18 felajánló építőanyag gyártó cég – köztük a Colt Hungária Kft. –, szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna nettó 15 millió forintnyi építőanyagára, és több mint másfél millió forintnyi készpénzére pályázó 30 intézmény közül sokan nem először örülhettek a támogatásnak.

A Várépítő Pályázat 2019. június 11-i díjátadóján ünnepélyes keretek között adták át az építőanyagokra és a felújításokra fordítható pénzadományra sikeresen pályázó gyermekintézményeknek és műemlékeknek a támogatásra jogosító díjakat a Budaörsi Városháza dísztermében.

Idén 600.000 Ft készpénzfelajánlással segítette a társadalmi hasznú kezdeményezés céljait a Colt Hungária Kft: a támogatás a Várépítő Pályázat révén  öt gyermekintézményhez jutott el.

Dr. Suller Attiláné, a debreceni Fény Felé Alapítvány elnöke Csordás Zoltán ügyvezetővel.

A fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok lakhatását és társadalmi beilleszkedését segítő Debreceni Fény Felé Kincsesláda Ház megépülését 100.000 Ft-tal, a Budapesti Burattino Iskola, Gyermekotthon tetőszigetelésének javítását 200.000 Ft-tal, a Várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola felújítását 100.000 Ft-tal támogatja a Colt. A Nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőhéjazat cserére, a Kunfehértói Sporttábor szálláshely pedig lapostető-szigetelésre kapott egyenként 100.000 Ft-ot a cégtől.

 

A pályázaton a kivitelezésre fordítható készpénz felajánlása nagyon komoly segítséget jelent a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el.

Keszthelyi István, a Burattino Egyesület elnöke átveszi az oklevelet Vadász György építésztől.

A Várépítő pályázat évről-évre kézzelfogható eredményeket tud felmutatni a gyermekek útját különböző módon egyengető intézmények méltó környezetének kialakításában csakúgy, mint az épített örökség megőrzésében. A Colt Hungária büszke arra, hogy évek óta a Várépítők közé tartozik!

A nyerteseknek gratulálunk, és sok sikert kívánunk az építkezéshez!