Lépés a fenntarthatóság felé: papírmentes dokumentáció

A digitális technológia használata a napi adminisztratív folyamatokban és a digitális üzemeltetési napló vezetése nemcsak biztonságosabbá teszik a munkát, hanem a környezetet is védik. A COLT Hungária Kft. és karbantartó cége, az Autent Hungária Kft. nagy lépést tettek a fenntarthatóság felé, amikor átálltak az elektronikus nyilvántartásokra és a digitális naplózásra a projektek utánkövetése és a beépített berendezések karbantartása során. A hátteret mindehhez a fiREG tűzvédelmi szoftver biztosítja.

A fiREG blogján az átálláshoz vezető útról, az eddig szerzett tapasztalatokról és az innováció alkalmazásához fűzött elvárásokról beszélgetett Csordás Zoltánnal, a COLT Hungária ügyvezetőjével, és Kovács Péterrel, az Autent Hungária operatív igazgatójával Horváth Gábor, a  fiREG szakmai vezetője „A tűzvédelmi szakma innovátorai” című interjúsorozat részeként.

 

„Horváth Gábor, fiREG szakmai vezető: Kérlek, mutasd be röviden a céged! Mik a legfontosabb szolgáltatási területeitek? Gondolva itt a szolgáltatás jellegére, földrajzi kiterjedésére.

Csordás Zoltán, COLT Hungária Kft. ügyvezető: Budapesten a X. kerületben van az operatív központunk, de referenciáink az egész ország területén megtalálhatók. Hő- és füstelvezető megoldások, amelyek szervesen részt vesznek a projektek épületenergetikájában, valamint tűz, és füstszakaszolási rendszerek, illetve ipari hűtéstechnikai berendezések tervezése és telepítése, egészen a kulcsrakész átadásig, képezi a fő profilunkat. Számomra a legfontosabb, hogy az átadott rendszerünk a lehető legjobban szolgálja az üzemeltető érdekeit. Ezért fontos számunkra a projektek utóélete is.

A két cégben közel 50 munkatársam dolgozik azért, hogy a több száz ügyfelünk mindig elégedett lehessen.

HG: Jól tudom, hogy a COLT a tervező, kivitelező céged, és az Autent Hungária Kft. pedig a karbantartó, szerviz tevékenységet ellátó céged?

CsZ.: Igen, így van. A Colt Hungária egy nemzetközi cégcsoport magyarországi disztribúciós partnere, amelynek én vagyok a tulajdonos ügyvezetője. Az évek során külföldi példákat alapul véve, vásároltam fel az Autent Hungária Kft.-t. Mi telepítjük, kivitelezzük az új rendszereket, az Autent pedig aktívan tevékenykedik a rendszerek utóéletét meghatározó karbantartási, szerviz területen.

HG: Mi vezérelte a papírmentesítési folyamatok beindítását? Mik az eddigi tapasztalataid?

CsZ.: Miután a fiREG-et alapvetően az “autentes” karbantartó kollégáim használják, ezért most átadnám a szót Kovács Péter operatív igazgató kollégámnak, hisz a napi gyakorlatban már ő vesz részt.”

Az interjú további részleteiért kattintson!