Ilyen volt-ilyen lett: megújult tanévkezdés a Colt felajánlásával

A gyermekintézményeket építőanyaggal, a kivitelezést pedig készpénzzel támogató Várépítő pályázathoz évről-évre csatlakozik a Colt Hungária Kft. Nézzük most meg, hogyan újultak meg a 2019-es év nyertes intézményei!

Ahogy idén, úgy tavaly is 600.000 forint kivitelezésre fordítható készpénzt, valamint 1.000.000 Ft+ÁFA értékű tetőbevilágító rendszert ajánlott fel a Colt Hungária Kft. A pályázaton a felújításra fordítható készpénz nagy segítség a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el.

A tavalyi évben öt gyermekintézmény részesült a cég felajánlásaiból: a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok lakhatását és társadalmi beilleszkedését segítő debreceni Fény Felé Kincsesláda Ház megépülését, a budapesti Burattino Iskola és Gyermekotthon tetőszigetelésének javítását, a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola felújítását, valamint a nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőhéjazat cseréjét és a Kunfehértói Sporttábor szálláshely lapostető-szigetelésének megújítását is támogatta a Colt.

Az öt projektből három mostanra meg is valósult: a csepeli, várpalotai és nagycsécsi gyermekintézményben már el is készültek a munkálatokkal, aminek köszönhetően modern és biztonságos környezetet sikerült kialakítani a gyermekek számára. Várhatóan idén a másik két intézmény megújulására is sor kerül.

A 2020-as nyertesekről itt olvashat.