Eredményhirdetés

A Colt Hungária Kft. hő-és füstelvezető rendszerek valamint tetőbevilágítók korszerűsítésére 11 intézménynek összesen több mint fél milló forintot ajánlott fel a 2016. évi Várépítő pályázat győzteseinek.

A Várépítő pályázat olyan gyermekintézményeknek és műemlékvédelmi épületeknek szóló pályázat, amelyen maguk az intézmények és fenntartóik pályázhatnak a kezelt épületek felújításához, állagromlásának megállításához szükséges építőanyagokra, amelyet a cégünktől valamint a felajánlóktól független, neves közéleti személyiségekből álló zsűri oszt el. Az elmúlt 5 évben 56,8 millió Ft+Áfa értékű építőanyag és szolgáltatás került szétosztásra, közel 100 nyertes intézmény között. A Várépítő pályázat elmúlt 5 évének sikere ellenére még mindig sokan várnak segítséget!

Ki indulhat a Várépítő Pályázaton?

A Várépítő Pályázaton azon intézmények, önkormányzatok, műemlékek tulajdonosai, kezelői indulhatnak, akik 2016-17. évben beruházási tevékenységre készülnek, és annak megvalósításához szükségük van a felajánló cégek által rendelkezésre bocsátott termékekre.

A cégektől független zsűri dönt

A termékek odaítélésén dogozó zsűri munkáját a cégektől független neves közéleti személyiségek látják el.

A zsűri elnöke Vadász György Kossuth-díjas építész. A zsűri tagjai Nagy-Kálózy Eszter színművésznő, Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Tóth Balázs az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szakértője, valamint Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó.

A kevés pályázó ellenére is kétszer annyi, összesen 27 millió Ft+ÁFA értékű építőanyagot igényelt idén a minden idők legkisebb számú, összesen 26 gyermekintézmény és műemléki pályázója a felújítási munkákat 15 éve építőanyaggal támogató Várépítő pályázaton.

Mivel semmivel sem volt kevesebb érdeklődő telefon, mint korábban, a kiírók egyértelműen az intézményeknél tapasztalható forráshiányra vezetik vissza a csekély pályázati arányt. „Évek óta hangsúlyozzuk, hogy az elnyert tetőcserép, hőszigetelés vagy kazán szállításához, beépítéséhez szükséges forrásokkal a pályázóknak rendelkezniük kell. Meggyőződésünk szerint az ezekre felhasználható saját forrás hiánya miatt már pályázni sem mernek az intézmények. Sajnos így más pályázatokon sem tudnak indulni, de nem is igen vannak jelenleg megfelelő pályázatok.” – mondta el Rajki Diána, a Build-Communication Kft. ügyvezető igazgatója, a pályázat életre hívója az idei eredményeket elemezve, a Budaörsi Városháza dísztermében megrendezett díjátadó ünnepségen június 7-én.

6 év alatt 70 millió Ft + Áfa értékű építőanyag, közel 600 pályázó, és több mint 100 nyertes intézmény. Ez az újjáélesztett, gyermekintézmények és műemlékek kezelőinek beruházásaihoz építőanyagot biztosító Várépítő pályázat mérlege.