Társadalmi szerepvállalás: gyermekintézményeket támogat a Colt

Évről-évre csatlakozik a gyermekintézményeket és műemlékeket építőanyaggal segítő Várépítő pályázathoz a Colt Hungária Kft. Idén négy gyermekintézménynek jutott a felajánlott 600.000 forintból.

Szerte az országban 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 13 felajánló építőanyag gyártó cég – köztük a Colt Hungária Kft. –, szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna nettó 12 millió forint értékű építőanyagára, és közel kétmillió forintnyi készpénzére 23 intézmény jelentkezett. A 15 nyertes intézményből négyet a Colt is támogat, mindegyiket 150.000 forinttal.

Fontos célok

A pályázaton a kivitelezésre fordítható készpénz felajánlása nagyon komoly segítséget jelent a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el. Lássuk, ezúttal mely projektek valósulhatnak meg!

A hozzájárulásnak köszönhetően megújulhat a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 90 éves épületének alagsorában lévő étterem, folyosó nedvesedett falának burkolása, légpórusos vakolattal történő rendbehozatala. A kömlődi Kézenfog Alapítvány speciális fejlesztő termek kialakítására költi a felajánlást, a Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség tanítói lakását alakítja át ifjúsági közösségi házzá, a Szokolya Községi Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde pedig a bölcsődei szárny felújításába kezd bele. Utóbbi épület a 60-as évek végén épült, így mostanra teljes külső és belső felújításra, valamint bővítésre szorul.

A Várépítő pályázat évről-évre kézzelfogható eredményeket tud felmutatni a gyermekek útját különböző módon egyengető intézmények méltó környezetének kialakításában csakúgy, mint az épített örökség megőrzésében. A Colt Hungária büszke arra, hogy évek óta a Várépítők közé tartozik!

Az elmúlt évek mérlege

A pályázaton az elmúlt 9 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 110 millió forint értékű építőanyagból 163 nyertes intézmény kaphatott támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.

A 2020-ban pályázatot benyújtó 21 gyermekintézmény és 2 műemlék 30 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. A rendelkezésre álló forrásokat a zsűri 13 gyermekintézmény és 2 műemlék között osztotta szét.