Egyszerű digitális tervezés: magyarul is elérhető a BIM

Az épületek tervezési folyamatát gyorsító, digitális modellek segítségével szimulálást lehetővé tévő Building Information Modeling (BIM) eszköztára már magyarul is megtalálható a Colt Hungária Kft. kínálatában.

A konfiguráció használata eddig is jelentősen megkönnyítette a szakemberek munkáját, hisz az eszköztárral optimalizálhatók a tervezési folyamatok a vázlatoktól, a tervdokumentáció elkészítésén át az épület üzemeltetéséig. A magyar eléréssel csak még egyszerűbbé és átláthatóbbá vált a digitális tervezés, általa bármikor részletes információhoz juthatunk az épület bármely alkotóelemét illetően.

A programmal létrehozható modellekbe – szabadon paraméterezve az alkotóelemeket – beletáplálható az összes információ, ami ahhoz kell, hogy jobb döntéseket lehessen hozni a tervezés, a kivitelezés és később az üzemeltetés során.

A konfiguráció alatt az elem 3D-ben jelenik meg, a konfiguráció befejezése után pedig elkészül a letölthető fájl. Ez a fájl kompatibilis az összes tervező szoftverrel (például Autodesk Revit), valamint abból többféle fájlformátum készíthető (.ifc kiterjesztésben is.) A konfigurációs folyamat alatt egy 2D-s rajz generálódik (.dwg kiterjesztésben), továbbá egy kiírási szöveg is letölthetővé válik a kiválasztott termékhez.

A Colt Hungária Kft, a lég- és klímatechnika, hő- és füstelvezetés és az ipari árnyékolástechnika szakértője mára minden területen kínálja ezt a tervezést egyszerűsítő eszközrendszert. A BIM támogatás elérhető a természetes hő- és füstelvezetők, szellőztetők; természetes zsalus hő- és füstelvezetők, szellőztetők; ventilátorok és gépészeti berendezések; füstkötényfalak és tűzgátló függönyök; ipari ventilátorok; garázsventilátorok; vezérlés; kültéri lamellás berendezések; lábazati modulok és páratartalom kezelés termékkörökben egyaránt. További információt itt talál.