Idén ünnepli 10 éves fennállását, a magyar Colt csoport

A cég 2008 áprilisában lépett be a magyar piacra, azóta a legkorszerűbb szellőzőrendszereivel biztosítja az egészséges, kényelmes és biztonságos környezetet mind ipari, mind kereskedelmi épületekben.

A Colt Hungária Kft. a piac stabil szereplőjeként jelenleg több mint 100 elnyert projektet tudhat magáénak – ez a szám az évek során egyenletesen nőtt. A kivitelezett projektekből eredő fejlődéssel egyenes arányban növekedett a cég létszáma is, valamint épült ki a szervezeti struktúra. Az ismertségnek és elismertségnek köszönhetően 2018-ban már 19 fő dolgozik a cégnél, amelyből 6 fő a saját szerelőcsapat tagja. Az itt dolgozó kollegák közül többen már egy évtizede segítik a cég minőségi munkáját.

A Colt Hungária Kft. számára továbbra is a tervező és beruházó elégedettsége a legfontosabb szempont, amit többek között közvetlen kapcsolattartással valósít meg. A közvetlen kapcsolat egyébként is fontos szerepet játszik a Colt életében: ennek érdekében a Colt minden évben több millió forintot költ tervezői előadássorozatokon való részvételre. A cég immáron 10 éve komoly erőkkel dolgozik azon, hogy a tervezők megkapjanak minden olyan információt és szükséges szakmai támogatást, amelynek segítségével a terveiken valóban energetikailag átgondolt megoldások születhessenek meg.

 

Colt-történet a kezdetektől

2008 áprilisában, egy évig tartó kitartó tárgyalássorozat eredményeképpen alakult meg a Colt Hungária Kft. A cég tulajdonosai ekkor 51%-ban a Colt Group, 49 %-ban pedig Csordás Zoltán és Kovács Tamás voltak.

Ekkor Csordás Zoltán tulajdonos operatív vezetésével 4 fő látott neki a cég piaci stabilizálásának.

Az egyre növekvő ismertség és forgalom a cég szervezeti felépítésének fokozatos kiépülését hozta magával. Az ezen idő alatt megvalósult projektek remekül példázzák a befektetett munka minőségét és mennyiségét. Néhány példa ezek közül:
– Hamburger Hungária PM7
– Hankook II. ütem
– Linamar, Orosháza
– Linamar, Békéscsaba
– Heineken, Sopron

 

Önálló sikerek a magyar piacon

A Colt Hungária anyavállalata 2013-ban úgy határozott, hogy kivonul a magyar piacról, ezzel fontos választás elé állítva a magyar vezetőséget. A tulajdonosok ekkor a Colt Group tulajdonrészének megvásárlása mellett döntöttek. 2017-ben aztán Kovács Tamás is eladta tulajdonosi részét, ezzel a Colt Hungária 100%-ban Csordás Zoltán tulajdonába került.

2013-ban érkezett el a cég életének egyik legnagyobb projektje is: a környei Bridgestone II. fejlesztése. Három évvel később aztán a Colt ismét bizonyította létjogosultságát az Apollo Tyres abroncsgyárának projektje során. Jelentős mérföldkövek voltak ezek a cég számára, amelyek a cég fejlődését még inkább pozitív irányba lendítették.